მარწყვის სასარგებლო თვისებები
Search

მარწყვის სასარგებლო თვისებები


მარწყვი შეიცავს ბევრ სასარგებლო ვიტამინს და მინერალს. შეიცავს ანთოციანინს, რომელიც აუმჯობესებს გულის ფუნქციონირებას და ამცირებს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების წარმოშობის რისკს, ასევე კალიუმს და უჯრედისს.


მარწყვი ანელებს დაბერების პროცესს. მის ნაყოფს გააჩნია ანთების საწინააღმდეგო მოქმედება, რაც ეხმარება ორგანიზმს ალერგიასთან და ასთმასთან ბრძოლაში. მასში შემავალი ანტიოქსიდანტები ეხმარება ორგანიზმს ონკოლოგიური დაავადებების პროფილაქტიკაში. მარწყვს ასევე შეუძლია კბილების გათეთრება, რადგან დიდი რაოდენობით შეიცავს C ვიტამინს.

მარწყვი (3 ცალი) შეიცავს:

17 კალორია

4.15 გ ნახშირწყალი

1.1 გ უჯრედისი

9 მგ კალციუმი

7 მგ მაგნიუმი

83 მგ კალიუმი

31.8 მგ ვიტამინი C

მარწყვი ასევე შეიცავს: თიამინს, რიბოფლამინს, ნიაცინს, ვიტამინ B6/A/K

12 views

© 2019 by VISION AI

All rights reserved

  • White Facebook Icon

    599 699 997