კვლევა: ქინძის ახალი უნიკალური თვისებები გამოვლინდა
Search

კვლევა: ქინძის ახალი უნიკალური თვისებები გამოვლინდა


მეცნიერებმა გამოავლინეს მოლეკულური საყრდენი ქინძის ანტიკონვულსიური ეფექტის. კვლევები ცხადყოფს რომ ქინძს მნიშვნელოვანი სასარგებლო და დაავადებებთან საბრძოლველი თვისებები აქვს. მას შეუძლია ტკივილს და ანთების შემცირება, უჯრედულმა კვლევებმა კი აჩვენა რომ მცენარიდან მიღებული ექსტრაქტები კანს იცავს ულტრაიისფერი B გამოსხივებისგან.


ასევე მის სოკოს საწინააღმდეგო და ანტიოქსიდანტურ თვისებებს შეუძლია შეაჩეროს კანცეროგენული ნივთიერება, რომელიც წარმოიქმნება ხორცის მაღალ ტემპერატურაზე მომზადებისას.


მეცნიერებს აქვთ ეჭვი რომ მას აქვს კრუნჩხვის საწინააღმდეგო ეფექტი (მაგ: ეპილეფსიის დროს), თუმცა ამისთვის კიდევ ბევრი კვლევაა ჩასატარებელი.

74 views

© 2019 by VISION AI

All rights reserved

  • White Facebook Icon

    599 699 997